Как да се облечем за интервю – съвети от fashioncolors.bg

Сподели

Интервюирането не е просто разговор с работодателя за заетостта, а уникален шанс да се покажете. Ето защо, всичко трябва да бъде оставено на случайността: добре написана автобиография, една история за вашите постижения и умения, и, разбира се, външния вид.

Как да се обличате за интервю, за да се представите в най-добрата светлина пред потенциален работодател?

Нека ви споделим за първото впечатление.

Бизнес костюм срещу сандали

Пътят до сърцето на значителен брой работодатели все още се крие в бизнес облеклото. Описвайки перфектния кандидат, всеки трети мениджър посочва официалния стил с: меки цветове костюм (сако и панталон класически стил) плюс строга риза. Тук може ад водите 5 комбинации със сака: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/пет-комбинации-на-дамски-дрехи-с-дамск.

За жените е приемлива пола до средата на коляното и риза с три четвърти ръкав. Обувките трябва да бъдат дискретни, за жените – винаги затворени с малка пета. Пред работодателя не бива да се парадира с голям и ярък маникюр или грим. Така ще покажете, че сте сериозни и професионални.

Много неща могат да кажат и аксесоарите – чанта, часовник, писалка. Особено внимание в техния подбор трябва да покажат кандидатите за ръководни длъжности: важно е да се намери среден път между приличен и прекомерно луксозен. В същото време работодателите са единодушни: липсата на аксесоари е много по-добра от превъзходството им. Пиърсинг на лицето и ярки мъниста е малко вероятно да помогне в кариерата.

Класика на жанра

Бизнес костюмът не е единственият възможен вариант. За строг външен вид и класика 23% и 11% от HR специалистите, споделят, че не е толкова от значение сако и панталон, колкото видът да е задържан.  Дрехите не трябва да отвличат вниманието на колегите от работа и не трябва да предизвикват желание да ви обсъждат „. Избягвайте да се обичате предизвикателно като: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/158-любовница

Кажете „Не“ на всички прозрачни блузи, къдрички и лъскави пайети. Всичко трябва да е строго и с вкус.

Тези съвети са само набор от всичко, което може да носите и не може по време на интервю. Винаги може да се ръководите от тях в правилния подбор на дрехи.

Успех на интервюто!