Пано Кондоянис: SEO ще има докато има Google

Сподели

pano

Здравей Пано, представи се на нашите читатели

Казвам се Пано Кондоянис, на 44г, женен с 2 деца. Грък по националност, постоянно пребиваващ в България и космополит по душа, който обожава да пътува.

С какво се занимаваш?

Занимавам се с много неща, къде успешно, къде не, но основно правя сайтове и ги оптимизирам за търсачките google.bg, google.gr. (προώθηση ιστοσελίδων). Също така извършвам официални езикови преводи Гръцки-Български, и продавам офлайн стоки на приятели, онлайн.

Какво е хобито ти?

Нямам някакво специално хоби като колекциониране на пеперуди например. Харесва ми да гледам филми, да се срещам с приятели и да се ровя в Интернет.

Съвсем наскоро участва в голямо българско SEO състезание. До какви изводи стигна и как се представи ти на това състезание?

SEO състезанието беше много полезно за мен, защото сформирахме SEO задругата и обединихме усилия в една обща цел, а и адреналина последния ден ще го помня много време. Състезанието също така беше повод да се запозная с нови колеги от бранша, да тестваме как работи постоянното трупане на линкове, и нови статии в един чисто нов блог. Добрата работа в екипа постави началото и на нови начинания които очаквам да се осъществят през 2014г.

Злите езици казват, че SEO умира. Това вярно ли е?

Не. SEO ще има докато има google. Търсачката го създаде, с нейните недостатъци, но не иска да го спре, понеже печели. Може би правилния път го показва yandex преминавайки на следващото SEO ниво залагайки на поведението на посетителите в сайта и не давайки толкова голяма тежест на линковете, но времето ще покаже.

Какво е нужно на човек за да се превърне в SEO експерт?

Работа и желание за работа. Ако правиш това, което ти харесва и комуникираш с колеги само времето ще е в пречка за да успееш. Но рано или късно резултатите ще дойдат. SEO експерт за мен е човекът който може да докаже че в рамките на една година е изкарал 100,000 лв само от оптимизация на сайтове.

Ще посетиш ли SEO конференция 2014 и какво мислиш за този род събития?

Не. Бих посетил конференцията ако имах конкретен клиент или проект по който да ми трябва съдействие от конкретен колега. Нещата винаги работят когато се виждате на 4 очи, но 1000 км на ден съм правил преди години за да се видя с клиент и да говорим за работа, сега предпочитам комуникация чрез скайп. Иначе подкрепям идеята на такива конференции и се радвам на колегите организатори, но при положение че живеем в 2014г. ако аз бих организирал подобно мероприятие щях да го направя изцяло онлайн.

Още интервюта с