Теодор Захариев: SEO не се прави както преди време и това изисква много по-висок бюджет

Сподели

teodor zahariev

Здравей Теди, представи се на нашите читатели

Здравейте на читателите на evoices.net. Много ми хареса идеята за подобна инициатива и с радост се включвам. Израснал съм в София, като малък бях много спортна натура и до ден днешен обичам да тренирам и да поддържам форма. Студент съм в Нов Български Университет специалност „Информатика“ и благодарение на интереса ми към информатиката и уеб дизайна получих необходимите знания, които ежедневно са от полза в работата ми.

Каква е твоята работа в момента?

В момента менажирам SEO проектите на Уеб дизайн Студио Кипо. Това е едно голямо удоволствие за мен поради уникалните и креативни колеги с които работя ежедневно. Студио Кипо в момента се намира на старта на своето развитие и предвиждам още бъдещи успехи. Освен това имам SEO блог SEOTEO.info в който пиша за оптимизация и предлагам абонаментни SEO услуги. За мен е важно да предлагам качествено SEO съобразено с най-новите стандарти и тенденции, които търсачката google налага, за пълна безопасност от наказания и филтри.

Какво би работил в бъдеще? Имаш ли си някоя желана професия?

За в бъдеще ми се иска да продължавам да се занимавам единствено SEO. За мен няма друга работа, която да е доходоносна и същевременно да е истинско удоволствие.

С какво се занимаваш в свободното си време?

В свободното си време обичам да тренирам във фитнеса, също едно от големите ми хобита е билярда и очаквам моментът в който ще стана достатъчно добър за снукър масата. Слушам тежка музика, която ме зарежда с енергия за бъдещи подвизи и ефективна работа. В момента съм много натоварен и единственото за което съжалявам е, че нямам особено много време за любимите си хора.

Развива ли се SEO пазара у нас?

Развива се и то с бесни темпове, защото Google го налагат с непрекъснатите си ъпдейти, знаете ли колко много пазарни ниши създадоха те? Особено нишите с линк билдинг за изкарване от пингвин и детоксикация на оспамени линк профили. Ежедневно попадам на нови инструменти за анализ на конкуренцията и линковете и. SEO не се прави както преди време и това изисква много по-висок бюджет, което донякъде е в ущърб на малкия бизнес.

Ще бъдеш лектор на SEO конференция 2014. За какво ще говориш в лекцията ти?

Едно от любимите ми неща в SEO – Link Building и по-специално темата ми е Link Building тенденции в родни условия. Ежедневно четем интересни статии от знайни и незнайни чуждестранни оптимизатори, които дават различни съвети. Много от тенденциите обаче не са достигнали нашата малка страна и все още има техники, които са приложими и успешни само тук. Друга тема, която ще засегна в лекцията си е безопасният линк билдинг.

Още интервюта с